Etion - Expeditie Saeftinghe 01.5.2022

 

www.etion.be

 

De beste stuurlui staan aan wal, zegt men wel eens. Maar dat draaien we binnen- kort radicaal om! ETION zoekt dan ook een crew voor een 4-daagse zeilexpeditie rond de Noordzee.

 

Acht dappere matrozen die expeditie Saeftinghe tot een goed einde helpen brengen. Een uniek leiderschapstraject rond verantwoordelijkheid, vertrouwen en loslaten, waarbij de route belangrijker is dan de bestemming…

 

Zeilen is in zekere zin de perfecte metafoor voor het leven. Zelfs ons alledaags taal- gebruik wemelt van de nautische termen: het over een andere boeg gooien, bakzeil halen, de wind in de zeilen hebben, iemand de loef afsteken... Zegswijzen die ook

in een corporate context gemeengoed zijn. Het reilen en zeilen op een schip is als een spiegel voor de organisatie van een bedrijf.

 

Ook aan boord is er een duidelijke rolverdeling en een gezamenlijk project. Zonder teamwerk blijft je bestemming een onbereikbaar doel. Je geraakt pas ergens als je optimaal samenwerkt, elkaar aanvult en versterkt. De zee is altijd onvoorspelbaar. En dat betekent constant aanpassen aan elementen waarover je geen controle hebt. Je moet dus bereid zijn om het roer om te gooien, om van koers te veranderen.

 

Het grote verschil is dat op een schip uitvoering en resultaat onmiddellijk zichtbaar zijn. Tijdens een zeereis leef je intens samen op een kleine oppervlakte. En omdat je buiten je comfortzone zit, reageer je ook veel directer. Enkele dagen op zee geven je meer inzichten in onderlinge communicatie en samenwerking. Verschillende teammomenten aan boord leiden als vanzelf tot diepgaande (zelf)reflectie.

 

 Oostende-Oostende: 4 dagen Op zee

De kapitein en zijn eerste stuurman zijn Mike Celis en Gui Boven. Beiden fervente zeilers die geregeld het ruime sop kiezen. Mike is eigenaar van de Saeftinghe, een vinnige, Hollandse tweemaster. Gui neemt aan boord de rol van coach op zich.

 

Dit wordt niet zomaar een plezierreisje op een luxejacht! Vier dagen lang word je ondergedompeld in het leven op zee: mee wachtlopen, koken, de zeilen hijsen en strijken, kleine reparaties doen. Ieder draagt zijn verantwoordelijkheid om het schip weer behouden de haven in te loodsen.

 

Het Kanaal wil ook wel eens een wispelturig stukje Noordzee zijn. We steken van wal in Oostende en varen daar waar de wind ons heen voert. In functie van het weer zijn er twee route-opties:

 

Voor mannen met baarden en Vrouwen met zeebenen

Een schip is maar zo zeewaardig als zijn bemanning. Je hoeft geen stoere zeebonk te zijn. Wel een teamspeler! Op het dek is er geen plaats voor solozeilers.

 

Je vaart uit in de september, maar je reis begint al in juni. Op een kennismakingsdag ontmoet je de rest van de crew. Dan maken we de plannen concreet en verdelen we de rollen aan boord. Belangrijker nog is dat we die dag jouw uitdagingen in kaart brengen. Waar zit jouw leerbereidheid? Op welk vlak wil jij stappen zetten?

 

Haal je beste zeebenen boven en monster mee aan op de Saeftinghe. Een unieke expeditie, op zoek naar de beste versie van jezelf. En nadien heb je gegarandeerd de wind in de zeilen!

 

Timing

  • Kennismakingsdag 28/06/2022 in Oostende

 

  • Aan boord: zondag 11/9 tot donderdag 15/9. Van 16u. tot 16u.

 

Prijs

  • 3200 euro per persoon

Inschrijven

Blijf op de hoogte van ons reilen en zeilen!