Oceans of Hope is een omgeving waarin mensen die zwaar door Multiple Sclerose getroffen zijn zich kunnen ontwikkelen door actief deel te nemen aan zeilactiviteiten op het water en op zee.

  • Wilt u meer informatie?
  • Wilt u weten welke de voorwaarden zijn?
  • Wilt u zich inschrijven?

Hier vindt u alle gegevens!

 

Oceans of Hope, MS-Liga Vlaanderen en T/S Saeftinghe 01.2.2023

Oceans of Hope is een omgeving waarin mensen die zwaar door Multiple Sclerose getroffen zijn zich kunnen ontwikkelen door actief deel te nemen aan zeilactiviteiten op het water en op zee.

  • Wilt u meer informatie?
  • Wilt u weten welke de voorwaarden zijn?
  • Wilt u zich inschrijven?

Hier vindt u alle gegevens!

 

Oceans of Hope wil het zelfvertrouwen van mensen met MS herstellen door samen de uitdagingen van het zeilen te overwinnen.

Multiple Sclerose is een chronische auto-immuunziekte waarin het afweersysteem de eigen zenuwbanen aanvalt in de hersenen en in het ruggenmerg. Het leidt tot fysische, verstandelijke en emotionele uitdagingen, die niet zo duidelijk waarneembaar of uit te leggen zijn. Oceans of Hope verenigt mensen met MS om samen de vele uitdagingen van het zeilen te overwinnen. Met ons meevaren bouwt het zelfvertrouwen terug op en leidt tot een verbeterde toekomstverwachting.
De zeiltochten versterken de spieren, het evenwicht en het vertrouwen om van het leven te genieten.

 

Zeilen kan ontspannend, avontuurlijk, competitief, opwindend en leuk zijn. Wat er ook gebeurt, zeilen is altijd een uitdaging! Zeilen wordt al vele jaren gebruikt als hulpmiddel om leiderschap, teamwerk en zelfrespect te helpen ontwikkelen. Het succes van elke reis vereist dat de kapitein, de bemanning en de boot op een gecoördineerde manier samenwerken. Teamwerk is essentieel en het is cruciaal voor het succes van de boot dat elk individu een bijdrage levert. Op een boot heerst een geweldige ploeggeest ongeacht de achtergrond of het vermogen van de bemanning om te presteren. Zeilen is uniek omdat de omgeving zo'n grote impact heeft op de ervaring. Op momenten van kalmte zorgt de stilte en sereniteit voor zelfreflectie. Op andere momenten kan de zee ook een onzekere en/of ongemakkelijke omgeving zijn. De zee discrimineert niet, af en toe zware en uitdagende omstandigheden kunnen een uitdaging zijn voor zowel amateur- als professionele zeilers.
De zee zal het team en elk lid van dat team op de proef stellen.

Oceans of Hope is opgericht door Mikkel Anthonisen, een Deense neuroloog en MS-expert. Zijn idee was om een zeilomgeving te gebruiken om mensen met MS in staat te stellen uitdagingen aan te gaan, om hen in staat te stellen hun capaciteiten te ervaren in plaats van zich te concentreren op hun handicaps. De ultieme uitdrukking van de visie van Mikkel was om een niet-aangepaste boot te varen, bemand door mensen met MS over de hele wereld, ze zeilden rond de wereld in 2015!

Deze wereldreis was een ontzagwekkende ervaring voor degenen die eraan deelnamen. Zeilen biedt een geschikt therapeutisch middel omdat het, net als bij MS, uitdagingen creëert die groot of klein kunnen zijn en die op elk moment kunnen optreden met een onzekere uitkomst. Oceans of Hope heeft deelnemers geholpen om zelfvertrouwen en een hernieuwd gevoel van empowerment te krijgen. Dit is echter slechts een deel van de ervaring. Zeilen creëert een blijvend gemeenschapsgevoel met andere bemanningsleden. De kameraadschap van het zeilen op een boot met mensen die soortgelijke ervaringen hebben, zorgt voor een omgeving waarin mensen op een comfortabele manier hun hoop en angsten kunnen delen. De Oceans of Hope-ervaring is een katalysator voor het creëren van duurzame vriendschappen en een gemeenschapsgevoel.

Het was de inspirerende reis van de omvaart die ertoe leidde dat een van de bemanningsleden, Robert Munns, in 2015 een reeks zeilevenementen creëerde, de Oceans of Hope Challenges. Sindsdien heeft het team talloze Challenge-evenementen voltooid, meer dan 300 mensen kennis laten maken met de zeilervaring en heeft het team erkenning gekregen met een prijs van de zeilgemeenschap. Dit is verder geëvolueerd met de oprichting van een liefdadigheidsinstelling in UK. Robert stuurt de Britse liefdadigheidsinstelling aan als algemeen directeur, terwijl de oprichter, Mikkel Anthonisen, optreedt als voorzitter van de trustees.

Robert's visie voor Oceans of Hope UK is om zich te concentreren op de Challenge-evenementen die zeer succesvol blijven. Deze evenementen zijn uitsluitend voor mensen met MS. Ze variëren in duur en locatie, maar bouwen allemaal op naar één ervaring; mensen met MS helpen om uitdagingen te overwinnen. Oceans of Hope creëert een omgeving waarin mensen met MS hun eigen vermogen kunnen realiseren om buitengewone dingen te bereiken. Hierdoor kunnen mensen met MS hun leven ten volle leven in plaats van zich beperkt te voelen door hun ziekte.

Ocean of Hope is samen uitdagingen overwinnen.

Nu organiseren we ook zo’n zeiltocht vanuit België samen met T/S Saeftinghe.

Website Oceans of Hope

  • Wilt u meer informatie?
  • Wilt u weten welke de voorwaarden zijn?
  • Wilt u zich inschrijven?

Hier vindt u alle gegevens!

Blijf op de hoogte van ons reilen en zeilen!