Frédéric Madry, zeiler en coach!

Hij staat bedrijven en personen bij in het zoeken naar duurzame impact, ondersteund door evenwichtig leiderschap.

 

 

Ken je Frédéric Madry al? 01.2.2023

Frédéric Madry, zeiler en coach!

Hij staat bedrijven en personen bij in het zoeken naar duurzame impact, ondersteund door evenwichtig leiderschap.

 

 

Ik ben Frédéric Madry.

Opgegroeid in Duinbergen en altijd een bijzondere band gehad met de zee!

Op, in of aan het water, maakt niet uit. De zee beleving heeft voor mij iets heel fysieks maar ook spiritueels. Van zodra ik de zee zie, kom ik tot rust.

Toen ik zestien was heb ik voor de eerste keer een catamaran kamp gevolgd (Hobie 16) bij de RBSC. Sindsdien ben ik blijven zeilen, sommige perioden intensiever dan andere. Doorheen mijn carrière ben ik altijd bezig geweest met duurzaamheid en het idee om zich enkel met de kracht van de wind te kunnen verplaatsen vind ik fascinerend! Ik heb trouwens ook een paar jaar op windprojecten op zee gewerkt, heel boeiend was dat.

In 2015 heeft mijn leven een nieuwe wending genomen. Toen heb ik binnen ENGIE de start-up PowerCorner opgericht die als doel heeft het electrifiëren van rurale dorpen in Africa met zonne-energie. Daarvoor ben ik van 2017 tot 2020 naar Tanzania verhuisd met mijn vrouw Isabelle en onze 3 kinderen Emile, Pauline en Emma. Dat was zowel op persoonlijk als professioneel vlak een enorme verrijking. In Dar es Salaam hebben we samen met een ander gezin onze eerste boot gekocht: Armen (29 voet) oorspronkelijk gebouwd als leerschip voor de bekende zeilschool Les Glenans. Met Armen hebben we heel wat leuke uitstappen gedaan onder andere naar Zanzibar en hebben we deelgenomen aan de Tanga Race (Dar es Salaam – Tanga heen en terug). In Tanzania heb ik ook mijn Day Skipper brevet behaald.

Op professioneel vlak heb ik in Tanzania de kans gehad om een bedrijf op te starten en te doen groeien. Ik hield me daar niet alleen bezig met strategische en operationele zaken maar heb ook heel veel tijd gestoken in het ondersteunen van het team. Ik ben van mening dat de rol van de leider er vooral in bestaat zijn of haar team te ondersteunen zodat het team de klanten kan ondersteunen. Geïnspireerd door het boek van Frédéric Laloux Reinventing Organizations, hebben we met ons team heel veel ingezet op waarde gedreven handelen, autonomie, geweldloze dialoog, collectieve intelligentie, evenwichtig leiderschap... Deze manier van ondernemen is niet alleen op menselijk vlak veel rijker maar ik ben ervan overtuigd dat het ook op zakelijk vlak een essentieel succesfactor is.

Ik ben ervan overtuigd dat persoonlijke ontwikkeling noodzakelijk is om de wereld op een duurzaam pad te brengen. Daarom verdiep ik mij ook in de “Inner Development Goals” en meer specifiek in constructieve dialoog die in essentie aanspoort om op een empathische manier de standpunten van de andere te horen maar ook op een assertieve en respectvolle manier zijn eigen standpunt kenbaar maken. Hier is een belangrijke hoeveelheid zelf kennis voor nodig. Ik ben dan ook een gecertificeerde trainer in geweldloze dialoog.

In augustus heb ik uiteindelijk de stap gezet om mijn eigen activiteit op te richten: Unoya. Vanuit mijn waarden (eerlijkheid, passie, kwetsbaarheid, evenwicht en overvloed) wens ik bedrijven en personen bij te staan bij het zoeken naar duurzame impact ondersteund door evenwichtig leiderschap.

Blijf op de hoogte van ons reilen en zeilen!