Vind je het ook uitdagend om als leider alle ballen in de lucht te houden:  resultaten behalen (liefst met positieve maatschappelijke en ecologische impact), een goed functionerend team vormen, risico’s beheersen, grenzen stellen, innoveren, ook op vlak van leiderschap? Heb je soms ook moeite om hierin een evenwicht te vinden en authentiek te blijven?

Op weg met Frédéric Madry: Leiderschap, een evenwicht tussen empathie en kordaatheid Grow

Periode: 07/05/2023 - 11/05/2023
Bestemming: Oostende - Op weg met Frédéric Madry
Startpunt: Oostende
Geschat aantal nautische mijl: 200
Prijs vanaf: € 2.375 (excl BTW) € 2.585 (incl. BTW)
Classificatie: iceberg icon

Vind je het ook uitdagend om als leider alle ballen in de lucht te houden:  resultaten behalen (liefst met positieve maatschappelijke en ecologische impact), een goed functionerend team vormen, risico’s beheersen, grenzen stellen, innoveren, ook op vlak van leiderschap? Heb je soms ook moeite om hierin een evenwicht te vinden en authentiek te blijven?

Frédéric Madry en Arruno Exploration werken samen om gedreven leiders en ondernemers uit te nodigen op een unieke belevingsreis rond het thema evenwichtig leiderschap. Een reis waar openheid, diepgang en écht contact centraal staan. We nemen letterlijk afstand van het vaste land, gaan de wijde zee op en zullen stilstaan bij onze leiderschapsstijl. Daarin wordt de rode draad het evenwicht vinden tussen zachtheid en discipline, empathisch luisteren en kordaat sturen, ... Vanuit zijn jarenlange ervaring als leider en zijn specifieke training in actieve geweldloosheid zal Frédéric jullie inzichten aanreiken in het vormen van open en respectvolle relaties en dit binnen een duidelijk kader.

Er is geen betere plek om dat te doen dan op zee waar de natuur, de vrijheid, de ontkoppeling op een unieke manier mensen tot bewustzijn en in beweging brengt. Het is de bedoeling om richting Oost Engeland te zeilen maar we zullen ons aanpassen aan de wind. Naast de dagdagelijkse activiteiten op de boot zullen er momenten zijn voor mindfullness, persoonlijke reflectie op basis van specifieke vraagstukken, uitwisseling in binoom en in groep, dit alles in een veilige en onbedwongen sfeer.

Ik ben Frédéric Madry.

Opgegroeid in Duinbergen en altijd een bijzondere band gehad met de zee!

Op, in of aan het water, maakt niet uit. De zee beleving heeft voor mij iets heel fysieks maar ook spiritueels. Van zodra ik de zee zie, kom ik tot rust.

Toen ik zestien was heb ik voor de eerste keer een catamaran kamp gevolgd (Hobie 16) bij de RBSC. Sindsdien ben ik blijven zeilen, sommige perioden intensiever dan andere. Doorheen mijn carrière ben ik altijd bezig geweest met duurzaamheid en het idee om zich enkel met de kracht van de wind te kunnen verplaatsen vind ik fascinerend! Ik heb trouwens ook een paar jaar op windprojecten op zee gewerkt, heel boeiend was dat.

In 2015 heeft mijn leven een nieuwe wending genomen. Toen heb ik binnen ENGIE de start-up PowerCorner opgericht die als doel heeft het electrifiëren van rurale dorpen in Africa met zonne-energie. Daarvoor ben ik van 2017 tot 2020 naar Tanzania verhuisd met mijn vrouw Isabelle en onze 3 kinderen Emile, Pauline en Emma. Dat was zowel op persoonlijk als professioneel vlak een enorme verrijking. In Dar es Salaam hebben we samen met een ander gezin onze eerste boot gekocht: Armen (29 voet) oorspronkelijk gebouwd als leerschip voor de bekende zeilschool Les Glenans. Met Armen hebben we heel wat leuke uitstappen gedaan onder andere naar Zanzibar en hebben we deelgenomen aan de Tanga Race (Dar es Salaam – Tanga heen en terug). In Tanzania heb ik ook mijn Day Skipper brevet behaald.

Op professioneel vlak heb ik in Tanzania de kans gehad om een bedrijf op te starten en te doen groeien. Ik hield me daar niet alleen bezig met strategische en operationele zaken maar heb ook heel veel tijd gestoken in het ondersteunen van het team. Ik ben van mening dat de rol van de leider er vooral in bestaat zijn of haar team te ondersteunen zodat het team de klanten kan ondersteunen. Geïnspireerd door het boek van Frédéric Laloux Reinventing Organizations, hebben we met ons team heel veel ingezet op waarde gedreven handelen, autonomie, geweldloze dialoog, collectieve intelligentie, evenwichtig leiderschap... Deze manier van ondernemen is niet alleen op menselijk vlak veel rijker maar ik ben ervan overtuigd dat het ook op zakelijk vlak een essentieel succesfactor is.

Ik ben ervan overtuigd dat persoonlijke ontwikkeling noodzakelijk is om de wereld op een duurzaam pad te brengen. Daarom verdiep ik mij ook in de “Inner Development Goals” en meer specifiek in constructieve dialoog die in essentie aanspoort om op een empathische manier de standpunten van de andere te horen maar ook op een assertieve en respectvolle manier zijn eigen standpunt kenbaar maken. Hier is een belangrijke hoeveelheid zelf kennis voor nodig. Ik ben dan ook een gecertificeerde trainer in geweldloze dialoog.

In augustus heb ik uiteindelijk de stap gezet om mijn eigen activiteit op te richten: Unoya. Vanuit mijn waarden (eerlijkheid, passie, kwetsbaarheid, evenwicht en overvloed) wens ik bedrijven en personen bij te staan bij het zoeken naar duurzame impact ondersteund door evenwichtig leiderschap.

Deze activiteit sluit aan bij het internationale initiatief “Inner Development Goals” dat het belang erkent van persoonlijke ontwikkeling om positieve impact in de wereld te realiseren. Het ondersteunt in het bijzonder dimensie 4 “Samenwerken – sociale vaardigheden”.

Meer informatie vindt u op: https://www.innerdevelopmentgoals.org/

Praktische informatie

Planning

We vertrekken op zondagavond 7 mei vanuit Oostende en komen dondernamiddag 11 mei terug. Op 29 maart van 17.00 tot 20.00 uur is er  een kennismakingsmoment op T/S Saeftinghe in Antwerpen waarop alle praktische informatie zal gedeeld worden en waarop Frederic een introductie zal geven over evenwichtig leiderschap. Een paar maanden na terugkomst komen we nog eens samen om de afgelegde weg te evalueren en vooruit te kijken.

Voor wie?

Het doelpubliek is leidinggevende ondernemers en managers. Er is geen zeilervaring vereist. Liefst minimum 1 jaar ervaring met leidinggeven.

Taal

Nederlands en Engels, van zodra er internationale deelnemers zijn wordt de voertaal Engels

Hoe inschrijven?

We stellen een groep van 6 gemotiveerde deelnemers samen. Heb jij zin om erbij te zijn? Schrijf je in voor 21 maart 2023!

Na ontvangst van jouw voorschot is jouw reservatie definitief.

Meer informatie

Voor bijkomende vragen rond dit Grow-traject kan je een mail sturen naar: frederic.madry@unoya.one

 

 

 

 

 

Wat is inbegrepen in het tarief?

Wat is er inbegrepen in Volpension?

 • Kennismaking
 • Welkom aan boord
 • Verblijf aan boord op basis van 2 personen per kamer. Een kamer bestaat uit 2 éénpersoonsbedden (stapelbed) met privébadkamer of een gezamenlijke sanitaire ruimte.
 • Ontbijt, lichte lunch, avondeten
 • Water, koffie en thee à volonté
 • Prestaties kapitein en één à twee crewleden
 • Gebruik veiligheidsmateriaal
 • Gebruik van het schip voor de doeleinden omschreven in het programma (liggelden, brandstofkosten, onderhoud, verzekering,...)
 • Bed- en badlinnen
 • Coaching:
  • Training en coaching van Frédéric Madry bij de kennismaking, op de boot en bij de debriefing
  • Alle lesmateriaal

Wat zijn de extra's?

 • Reis- en verblijfskosten andere dan aan boord
 • Transfers van of naar de haven van aankomst of de haven van vertrek
 • Uitstappen indien niet vermeld in het programma
 • Communicatiekosten
 • Aangepaste kledij en schoeisel
 • Kosten voor uitstappen, restaurant,... indien deze niet specifiek vermeld staan in het programma.

Blijf op de hoogte van ons reilen en zeilen!