Arruno Exploration en Kolossaal slaan de handen in elkaar om leidinggevenden en al wie op één of andere manier met leidinggeven te maken krijgt, te inspireren in een fantastisch kader.

Op weg met Kolossaal - Jouw impact als leider Grow

Periode: 04/06/2023 - 09/06/2023
Bestemming: Oostende - Op weg met Kolossaal
Startpunt: Oostende
Geschat aantal nautische mijl: 250
Prijs vanaf: € 2490 (excl. BTW) € 2612,17 (incl. BTW)
Classificatie: iceberg icon iceberg icon

Arruno Exploration en Kolossaal slaan de handen in elkaar om leidinggevenden en al wie op één of andere manier met leidinggeven te maken krijgt, te inspireren in een fantastisch kader.

Wil je, vanuit handelen en reflectie, meer zicht krijgen op jouw leiderschap?
Wil je jouw impact als leider op anderen beter begrijpen?
Wil je wat afstand nemen van je dagelijkse patronen?
Kan je echt genieten van samenzijn in de natuur?
Wil je op een intense en warme manier nieuwe perspectieven ontdekken?
Ben je op zoek naar experimenteerruimte? 

Dan ben je bij dit Grow-traject op de juiste plaats! We zetten ‘al doende leert men’ om in de praktijk en we staan stil bij je eigen groeiproces in leiderschap. Zeilen en leiderschap staan immers erg dicht bij elkaar. Denk maar aan: ‘het roer omgooien’, ‘van koers wijzigen’, ‘de beste stuurlui staan aan de wal’, ‘alle zeilen bijzetten’, … . Deze en andere metaforen maken we concreet. Ze zullen voor jou altijd een bijzondere betekenis blijven hebben.

In enkele dagen worden we samen – neem het niet te letterlijk 😊 – ‘ondergedompeld’ in de actie van het zeilen. Vanuit deze ervaring maken we gebruik om tussen het zeilen door het bruggetje te slaan naar jouw leiderschap. Volgens ons is ‘doen de beste manier van denken’ en dankzij onze jarenlange ervaring in het geven van leiderschapstraining -en leiderschapscoaching weten we dat leiderschap meer is dan enkel het aanreiken en bespreken van theoretische modellen. Leiderschapsontwikkeling loopt voor iedereen anders en de kwetsbaarheid van zo’n proces dragen we hoog in het vaandel. We creëren aan boord een veilig kader waar je ook jezelf eens mag tegenkomen.

Bovendien ben je met collega-leidinggevenden aan boord bent en bouw je mee aan een unieke netwerkervaring. Samen op avontuur trekken nemen we dan ook nogal letterlijk.  Leren van elkaar, leren over elkaar. Leren van jezelf en leren over jezelf. Hoe dan ook ga je weer aan wal met een rugzak van inzichten, plannen, reflecties, contacten en fantastische ervaringen.

                                                                       

Wie is Gui Boven?

Voor dit Grow-traject zal Gui Boven van Kolossaal de rol van leiderschapscoach op zich nemen. Kolossaal is een jonge onderneming die het resultaat is van een doorgedreven en enthousiaste samenwerking tussen Gui en zijn collega Anne. Met Kolossaal zetten zij volop in op het trainen van leidinggevenden in leiderschap. Zij zien de leidinggevenden van vandaag immers als de leiders van morgen. Dit leiderschap koppelen zij in hun werk steeds aan teamontwikkeling en aan de organisatiestructuur an sich. Zij helpen organisaties met het beantwoorden van vragen als “Wat zijn onze prioriteiten?”, “Welk werk hebben we dan te organiseren?”, “Wie draagt welke verantwoordelijkheid?” “Welke organisatiestructuur hebben we dan nodig?”… . Geen enkele cultuur -of structuurvraag is hen te veel.

Kolossaal wil dus inzetten op het stimuleren en verhogen van het lerend vermogen binnen organisaties. De begeleidingen starten steeds bij de leidinggevende teams, zodat zij letterlijk met de vlag voorop kunnen lopen. Dat is echt belangrijk om draagvlak te creëren. Mensen zijn het immers afgeleerd om fouten te mogen maken, en durven daarom vaak niet experimenteren, proberen, initiatief nemen. Een jammere zaak. Vandaar is Gui zo enthousiast over dit Grow-traject. Hier krijgen leidinggevende dé kans om uitgebreid op zoek te gaan en experimenteren. Echt uniek dus.

Hieronder leer je Gui nog beter kennen:

‘Avontuur’ en ‘uitdaging’… twee woorden die zowat de rode draad vormen in mijn verhaal. Je zou het ook ‘waarden’ kunnen noemen natuurlijk 😊.

Hoe dan ook speelden die thema’s een grote rol bij het idee om mijn passie voor zeilen te combineren met mijn goesting om leidinggevenden te leren dat leiderschap een vak is.

In de organisatie Kolossaal (waar ik medeoprichter van ben) merken we dagelijks dat er vandaag de dag een groot gebrek is aan tijd om na te denken over leiderschap, laat staan om erover te leren en om er verantwoord mee te experimenteren.

In het zeilen ben ik eerder een laatbloeier; ik was de 40 al gepasseerd toen mijn schoonbroer me introduceerde en me besmette met de zeilmicrobe. Na heel wat opleiding gevolgd te hebben, schaften mijn vrouw Veerle, en ik, bijna 10 jaar later ons eerste schip aan. Het droeg de naam ‘Challenge’ en die kon ik onmogelijk veranderen.

De ‘Challenge’ staat tot vandaag nog steeds symbool voor mijn eigen leiderschapstraject. Op de dag dat we de koopovereenkomst ondertekenden, kreeg ik mijn ontslag in de organisatie waar ik op dat moment lid was van het directiecomité. Die ervaring zorgde ervoor dat ik eindelijk de moed vond om ‘te springen’. Niet van mijn schip, maar wel in een fundamentele carrièreswitch. Ik besloot om als zelfstandig organisatieadviseur organisaties en hun leidinggevenden te gaan ondersteunen bij ontwikkel -en verandertrajecten. Ook hiervoor ging ik terug naar de schoolbanken. Dankzij Antwerp Management School en Workitects werd ik steeds meer overtuigd van de samenhang tussen de organisatiecultuur en het organisatieontwerp. Dat werd dan ook snel de focus van mijn begeleidingen in het herontwerp van organisaties en het trainen op leiderschap. De zeil-metaforen werden niet schaars gebruikt, wat zeker werd gesmaakt door mijn ‘klanten’.

Toen ik in het najaar van 2020 de vraag kreeg om mee te dingen naar het begeleiden van een belangrijk leiderschapstraject binnen het stedelijk onderwijs in Gent, besloot ik om trouw te blijven aan mijn eigen ‘mission statement’ en mezelf te versterken met samenwerking. Collega freelance organisatieadviseur Anne Appeltans – Janssen kroop mee in de pen en op het hoogtepunt van de tweede coronagolf wonnen we de opdracht. Op dat moment legden we samen de kiem van wat later Kolossaal zou worden; een netwerkorganisatie pur sang, waar leren centraal staat.

Ondertussen hebben we al heel wat meer begeleidingen op ons ‘Kolossaal’ palmares en staan we voor belangrijke keuzes: groeien of niet groeien. De mensen die Anne en mij kennen weten dat dat geen echte vraag is natuurlijk. Groeien dus. De vraag is eerder hoe we dat gaan doen. Hoe we dat gaan organiseren. Een coöperatief model dient zich aan, samen met belangrijke beslissingen en een grote toekomstvisie. 

Gui Boven

Schipper van de ‘Lode’

Mede-oprichter van Kolossaal

Avonturier

Praktische informatie

Planning

We vertrekken op zondagavond 4 juni vanuit Oostende en komen vrijdagnamiddag 9 juni terug aan in Oostende. Er wordt een kennismakingsmoment op T/S Saeftinghe voorzien waarop alle praktische informatie zal gedeeld worden en je als deelnemer kan kennismaken met het schip, de kapitein en de trainer. Plaats en tijdstip van dit kennismakingsmoment wordt nog doorgegeven.

Voor wie?

Het doelpubliek is al wie op de een of andere manier met leidinggeven of leiderschap te maken heeft, zowel uit de publieke als de private sectoren. Er is geen zeilervaring vereist. 

Meer informatie

Voor bijkomende vragen rond dit Grow-traject kan je een mail sturen naar: gui@kolossaal.be

 

 

 

 

Wat is er inbegrepen in het tarief?

Wat is er inbegrepen in Volpension?

 • Kennismaking
 • Welkom aan boord
 • Verblijf aan boord op basis van 2 personen per kamer. Een kamer bestaat uit 2 éénpersoonsbedden (stapelbed) met privébadkamer of een gezamenlijke sanitaire ruimte.
 • Ontbijt, lichte lunch, avondeten
 • Water, koffie en thee à volonté
 • Prestaties kapitein en één à twee crewleden
 • Gebruik veiligheidsmateriaal
 • Gebruik van het schip voor de doeleinden omschreven in het programma (liggelden, brandstofkosten, onderhoud, verzekering,...)
 • Bed- en badlinnen
 • Coaching:
  • Training en coaching van Gui Boven bij de kennismaking en op de boot. 
  • Alle lesmateriaal

Wat zijn de extra's?

 • Reis- en verblijfskosten andere dan aan boord
 • Transfers van of naar de haven van aankomst of de haven van vertrek
 • Uitstappen indien niet vermeld in het programma
 • Communicatiekosten
 • Aangepaste kledij en schoeisel
 • Kosten voor uitstappen, restaurant,... indien deze niet specifiek vermeld staan in het programma.

Blijf op de hoogte van ons reilen en zeilen!