Op het einde van de zomer 2021 zeilen we Arruno van de Azoren terug naar België. Een tocht, als we deze non-stop doen van 1.500 nm. Om een mooie ervaring te creëren tussen het oceaanzeilen en te genieten van de omgeving onderweg gaan we dit traject opsplitsen in 3 delen:

Terug naar huis, Deel 2 Inspire

Periode: 05/09/2021 - 12/09/2021
Bestemming: La Coruna (ES) - Brest (FR)
Startpunt: La Coruna (ES)
Prijs: € /
Beschikbare plaatsen: Cancelled

Op het einde van de zomer 2021 zeilen we Arruno van de Azoren terug naar België. Een tocht, als we deze non-stop doen van 1.500 nm. Om een mooie ervaring te creëren tussen het oceaanzeilen en te genieten van de omgeving onderweg gaan we dit traject opsplitsen in 3 delen:

De Golf, een ervaring op zich...

De Golf van Biskaje, ook wel Golf van Gascogne genoemd, is een deel van de Atlantische Oceaan dat berucht is onder zeevarenden. De Golf is voor menig zeiler een uitdaging, niet omwille van de afstand, maar door de ligging. De overheersende Westelijke winden en de bijhorende "swell" (oceaandeining) lopen zonder hindernissen de Golf binnen. De oceaandeining botst in de Golf op de continentale plaat waardoor er in slechte omstandigheden een lastige zee kan ontstaan. De oorzaak vinden we in de structuur van de zeebodem waar deze van enkele duizenden meter diepte naar 100 meter diepte gaat, de continentale helling, een rotswand om "U" tegen te zeggen.

 

Het mooie voordeel van deze bodemstructuur is dat het hier een paradijs is voor walvissen en dolfijnen wegens het vele voedsel dat ze hier kunnen vinden. Regelmatig laten deze reuzen en acrobaten van de zee zich dan ook zien tijdens een overtocht.

 

Aangekomen in La Coruna moeten we een goed weerbericht af wachten. De uitwijkmogelijkheden zijn niet onbeperkt en tijdens de overtocht koers zetten richting een (veilige) haven is niet zonder gevaar van zodra het weer echt verslechterd. 

 

Van zodra we een "weatherwindow" hebben zetten we koers naar de andere kant van de Golf. De tocht van een 350 nm. leggen we in 2 tot 3 dagen af. Indien de tijd het toelaat kunnen we daar nog enkele leuke Bretoense haventjes bezoeken voordat we aanmeren in Brest.

 

De laatste dag voorzien we om Arruno te kuisen en klaar te maken voor het volgende traject richting de Belgische kust.

 

Enkele praktische zaken:
  • Dit traject wordt gezeild met Arruno
  • Er zijn vluchten naar La Coruna.
  • Vanuit Brest zijn er enerzijds vluchten beschikbaar maar hier kan je ook opteren om met de TGV terug te keren. Er is een rechtstreekse verbinding naar Parijs.
  • Voor deze tocht gaan we er alles aan doen om de data te respecteren. 

 

 

 

 

Wil je graag deelnemen aan deze unieke ervaring?

Voordat je jouw inschrijft lees dan zeker eerst ons charter en kijk of ons verhaal iets voor jou is.

Blijf op de hoogte van ons reilen en zeilen!