Bezoek met T/S Saeftinghe de Faeröer Eilanden in augustus 2023!

 

 

Europa's best bewaarde geheim, de Faeröer Eilanden 12.10.2022

Bezoek met T/S Saeftinghe de Faeröer Eilanden in augustus 2023!

 

 

De Faeröer Eilanden kort samengevat:

 • Gelegen tussen Schotland en IJsland
 • Behoort tot het Koninkrijk Denemarken, geen deel van Europa
 • 18 eilanden
 • 30 gemeenten
 • 48.800 inwoners (2020)
 • Hoofdstad: Thorshavn met ongeveer 19.000 inwoners

 

 • Kaap Enniberg, een zeeklif van 754 meter hoog
 • Slættaratindur, de hoogste berg (880 meter)

Wildlife op de Faeröer Eilanden

De Faeröer Eilanden zijn omgeven door de Noordelijke Atlantische oceaan en de fauna en flora is hierop volledig ingesteld.

Vogels

Met 50 vogelsoorten die broeden, 60 soorten die regelmatig op doorgang zijn, zijn de Faeröer Eilanden een paradijs voor vogelliefhebbers. In totaal zijn er sinds 2012 al 305 verschillende soorten geteld.

Met tallship Saeftinghe bezoeken we de regio's die bekend zijn voor hun vogelkliffen waar duizenden Papegaaiduikers, Jan Van Genten, Drieteenmeeuwen, Stormvogels, Pijlstormvogels,... hun thuis hebben. Tijdens een wandeling krijg je grote-, middelste- en kleine jagers te zien en als je geluk hebt ook een Roodkeelduiker op één van de zoete binnenmeertjes. Het zijn niet alleen water- en zeevogels die je kan tegenkomen, er zijn ook vele waad- en andere landvogels te vinden. 

"Birds of the Faroe Islands" kan je hier downloaden.

Walvissen en Dolfijnen

De  Faeröer Eilanden kent nog een beperkte vorm van gereguleerde walvisvangst. Jaarlijks worden er een 800-tal grienden geslacht voor eigen consumptie.  Dit neemt niet weg dat de Faeröer Eilanden verder nog een rijk gebied is om walvissen en dolfijnen te spotten. Vinvissen, Bultruggen, Potvissen, Orka's en Dolfijnen kunnen we op zee allemaal tegenkomen. 

 

Wandelen op de Faeröer Eilanden

Frisse lucht, de wind in je haren, grote bergen en zeekliffen, zonnige valleien, prachtige mist, mooie meertjes, grazende schapen en adembenemende uitzichten.

Dit zijn sommige van de zaken die je gaat ervaren wanneer je een wandeling maakt op één van de eilanden.

Eén van de mooie zaken op de Faeröer Eilanden is dat je niet ver hoeft te stappen om te genieten van dit adembenemend schouwspel, omgeven door de diepblauwe oceaan.

Met tallship Saeftinghe varen we van het ene naar het andere eiland en nemen we voldoende tijd om hier van te genieten en er op uit te trekken. Afhankelijk van ieders conditie en interesse helpen we mee zoeken naar de beste uitstap!

Een handleiding en ideeën om te wandelen kan alvast hier vinden.

 

 

Ons programma op de Faeröer Eilanden

Algemeen

Na onze deelname aan de Tall Ships Races liggen we tegen 05/06/2023 in Thorshavn, de hoofdstad van de Faeröer Eilanden. Thorshavn is tevens ons vertrekpunt voor iedere tocht. 

Om van het de ene naar de andere plaats te gaan varen we door de fjorden of doen we een tocht over zee. Afhankelijk van de planning zullen dit korte etappes zijn  met maximaal een dag onderweg, er wordt niet tijdens de nacht gevaren. Iedere avond liggen we aangemeerd of voor anker in een mooie baai. Dit wilt niet zeggen dat we alle dagen varen, dit bespreken we in groep en zal sterk afhangen wat de geplande activiteiten zijn.

De meteo speelt in deze regio's een grote rol. Van zodra de omstandigheden het niet toelaten of een tocht oncomfortabel wordt blijven we liggen. De bedoeling van deze zeil/wandelweken is er niet op gericht om zoveel mogelijk zeemijlen te doen maar om de sfeer op te snuiven, de cultuur te verkennen of de natuur in te trekken zodat je de Faröer Eilanden ten volle kan ervaren, buiten het gewone!

Concreet

De eerste dag van jouw trip word je in de namiddag aan boord verwacht. Zo krijgt iedereen de kans om zich rustig te installeren en kennis te maken met de crew en de andere opvarenden. Tijdens het avondeten bespreken we, samen met de kapitein, wat de interesses en mogelijkheden voor deze reis zijn. Iedere week kan een andere invulling krijgen, dit laten we over aan jullie. 

De laatste dag is de ontscheping voorzien om 10.00 uur, na het ontbijt.

De volgende trajecten hebben we opgezet vertrekkende en aankomende in Thorshavn:

 • Zondag 06/08/2023 - Zondag 13/08/2023 (indien met de ferry, ontscheping op zaterdagavond) Informatie trip 1
 • Zondag 13/08/2023 - Zondag 20/08/2023 (indien met de ferry, ontscheping op zaterdagavond) Informatie trip 2
 • Zondag 20/08/2023 - Zondag 27/08/2023 (indien met de ferry, ontscheping op zaterdagavond) Informatie trip 3
 • Reserve: Zondag 26/08/2023 - Zondag 03/09/2023 (indien voldoende interesse)

Deze trajecten bieden we aan in volpension. Wat inbegrepen is en wat niet kan je hier vinden.

Vervoer

Vervoer van en naar de Faeröer Eilanden is niet inbegrepen in ons tarief. Er zijn twee manieren om op de Faeröer Eilanden te geraken:

 • Met het vliegtuig:
 • Met de ferry
  • Vanuit Denemarken rechtstreeks naar de Faeröer Eilanden 
  • Smyrilline

Blijf op de hoogte van ons reilen en zeilen!